#11 Regnskapsguiden

Hei!

 

Denne bloggposten blir litt annerledes enn de andre jeg har lagt ut. Jeg har noe spennende nytt å fortelle!

 

I fire uker har jeg undervist og fulgt mine elever på kurset Regnskapsguiden. Dette er et minikurs på 4 uker som jeg har akkurat startet å undervise i. Kurset hjelper den som er gründer til å få kunnskap om å føre regnskapet selv. De lærer blant annet om bokføringsreglene, norsk standard kontoplan og avstemminger. Det som er gøy med kurset er at det er ingen som gjennomfører det på den måten jeg gjør.

Jeg har selv vært på uendelig mange kurs og det strekker seg kanskje over en eller to dager og du får ingen oppfølging. Det som er morsomt med dette kurset er at elevene får videoleksjoner hver uke med oppgaver de skal gjøre. Så stiller de spørsmål inne i egen dedikert Facebook gruppe. Vi har også video møter slik at de kan stille meg spørsmål direkte.

Dette har vist seg å være en god kombinasjon av å se, lære og utføre.

Gründere har ikke så mye penger og mitt motiv var å kunne hjelpe så mange grundere som mulig med en i utgangspunktet vanskelig oppgave. Som vi vet er det ikke mye penger å rutte med i begynnelsen når du starter en bedrift. Pliktene er mange og det er mye å sette seg inn i når det gjelder det offentliges krav til hva du skal kunne. Du bør kunne mva loven, skatteloven, bokføringsloven og mange andre lover.

Jeg drømte om å lære elevene mine kortversjonen slik at de i det minste kunne komme i gang med sin regnskapsføring og helst slippe å gjøre alt for mange feil. En god start har alt å si for om du lykkes.

Nå har vi altså gjennomført de 4 første ukene og resultatet er utrolig! Ikke visste jeg at vi skulle ha det så gøy og at det skulle komme så mange spørsmål! Dette var virkelig full pott for elev og lærer :)

Vi måtte jo som seg hør og bør feire med min første Beta gruppe. Betagruppe (testgruppe) kaller jeg det fordi dette var mitt første kull og de er de viktigste personene for meg når det gjelder oppstart av nye ting. Alt bør jo testes ut og vi må finne ut om dette er riktig både for elevene og læreren. Jeg sendte ut spørreskjemaer etter hver modul slik at jeg skulle vite om innholdet har vært lærerikt og om kursportalen jeg har laget var lett å finne frem i og jeg har også spurt om hvordan jeg har vært som lærer…

Ja man må jo legge hodet litt på huggestabben for å få tilbakemeldinger. Synes du ikke? Litt skummelt og samtidig veldig gøy. Tilbakemeldingene har vært helt supre!

 

På onsdag feiret vi at de 4 ukene våre var over. Vi hadde et bonuskurs i våre lokaler hvor temaet var økonomistyring. Dette er det naturlige neste steg etter du har lært om regnskapsføring.

Så var det utdeling av diplomer og feiring av vel gjennomført kurs.

 

 

Siden vi kjører online kurs med deltakere over hele landet er det ikke lett for folk å komme når noe skal feies men de får tilsendt diplom.

Klikk på bildet under for å høre Kathrines opplevelse av å være med på kurset:

 

VIDEO FRA FORNØYD KUNDE UNDER, KLIKK PÅ BILDET

HER

 

Kunne du tenkt deg et slikt kurs? Jeg kjører en ny kursrunde den 01. Januar 2018. Jeg har kun plass til 20 (!) personer så det gjelder å være raskt ute da kursene går fort unna. En gave til deg selv? – husk at dette er fradragsberettiget når du driver bedrift :)

 

 

Her melder du deg på:

https://monicanorum.lpages.co/regnskaps-guiden

 

Du kan melde deg på HER >>>>>>PÅMELDING

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *