#2: Kun 30 % av de nyetablerte klarer seg

Tallene bak oversikten fra SSB Statisktisk Sentralbyå viser at det i 2007 var 48.952 nyetablerte foretak. Etter fem år var bare 14.601 av disse fortsatt aktive.

Hva kan gjøres med dette? Kun 30% som overlever etter 5 år – dette er dystert. Men det trenger ikke være slik. Med litt god planlegging så kan dette gå så mye mer smertefritt!

Mine 5 tips er:

1. Få oversikt over hva du trenger av programvare, nettside, datautstyr osv. Putt tallene inne i budsjettet.

2. Lag en markedsundersøkelse tidlig. Finn ut hvilke kunder som er betalingsvillige for ditt produkt. Legg inn i budsjettet hvor mange produkter/tjenester du regner med å selge og hvor mye det utgjør i kroner

3. Test produktet om det faktisk er et marked der ute, med enkle spørreskjemaer på surveymonkey https://no.surveymonkey.com/mp/how-to-create-surveys/ eller google spørre skjemaer kan du gjøre det enkelt se: https://www.google.com/forms/about/

4. Bruk sosiale media til å bringe det gode budskap ut til folket. Annonsene der koster svært lite og har stor effekt og kan styres mot geografisk beliggenhet, alder, kjønn osv.

5. Når du har laget et budjett med en antatt inntekt og kostnader er det viktig å tenke over om du må skaffe penger til alt dette. For å skaffe penger kan du låne penger i banken, eller om du har penger selv som du har spart, bruke av disse eller prøve å få noen til å sponse deg via en investor.

Masse lykke til :)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *